Zoznámte sa s Adamom – Customer Service Manager

18.02.2019

Ako si sa dostal do GWI?

Ku GWI som sa dostal v čase, keď som si po dlhšej prestávke opäť hľadal full-time prácu. Predtým som robil na zákazníckej podpore pre jednu z najväčších internetových stránok na Slovensku a keď som opäť začal hľadať prácu na plný úväzok, natrafil som na ponuku od GWI. Veľmi ma to zaujalo, práca znela ako výzva a smerovanie spoločnosti pre mňa znamenalo jednoznačné áno – vnímal som to ako niečo zaujímavé, dôležité, potrebné, niečo čo má vplyv na každého z nás. Zaujalo ma to natoľko, že som si vytvoril špeciálny životopis pre GWI, urobil som si výlet ku Greenway nabíjačke a fotku odtiaľ som použil do životopisu. Keď som sa na pohovore od svojho budúceho šéfa dozvedel ešte viac o vízii spoločnosti, povedal som si: woow, tu naozaj musím robiť. Sympatie boli asi vzájomné, proces bol veľmi rýchly a efektívny a krátko na to som naozaj nastúpil.

 

Aká je tvoja úloha v GWI?

Moja pozícia sa volá Customer Care Manager a mám na starosti starostlivosť o našich zákazníkov. Ak má náš klient nejaký problém, alebo zlú skúsenosť pri využití našich služieb, kontaktuje mňa a ja sa mu snažím pomôcť. Najčastejšie to bývajú problémy pri samotnom nabíjaní, vtedy mi klienti volajú priamo od našich nabíjačiek a ja to na diaľku riešim. Vďaka nášmu back-end systému vieme s nabíjačkami komunikovať aj na diaľku, takže bežné problémy pri nabíjaní viem vyriešiť tak, že nabíjanie spustím cez náš systém, prípadne reštartujem nabíjačku. Veľa spolupracujem s chalanmi z Asset Managementu, s ktorými riešim dostupnosť našich staníc a s Aaronom z marketingu, s ktorým sa snažíme proaktívne oslovovať našich zákazníkov a šíriť myšlienku elektromobility aj medzi širšiu verejnosť. Najradšej mám, keď sa nám ozve niekto, kto ešte nie je naším klientom, vtedy môžem prípadné nejasnosti vysvetliť priamo.

 

Kedy si sa prvý krát stretol s elektromobilitou a ako sa tvoje vnímanie zmenilo odkedy pracuješ v GWI?

Úplne prvý krát som sa s elektromobilitou stretol, keď  okolo mňa prvý krát prešlo elektrické auto, ktoré bolo také tiché, že som si ho takmer nevšimol. Vtedy som si uvedomil, že existujú. Potom prišla Tesla, a ja som si uvedomil, že sa „to“ naozaj deje.  V čase keď som prišiel do GWI som presne nevedel, v akom štádiu elektromobilita momentálne je, nemal som presné informácie o výrobcoch, modeloch, ani o infraštruktúre. Teraz sa už celkom slušne orientujem, veľa som si doštudoval. V GWI máme vynikajúci tím ľudí, ktorí sú experti v tom čo robia. Ak mám hocijakú otázku, alebo nejasnosť, môžem prísť takmer za ktorýmkoľvek kolegom a dostanem informáciu z prvej ruky. Predtým som elektromobilitu vnímal skôr ako hudbu budúcnosti, dnes s informáciami a znalosťami, ktoré som v GWI nadobudol si viem predstaviť, že by ten prechod nastal aj zo dňa na deň.

 

Ako podľa teba vníma elektromobilitu slovenská verejnosť?

Myslím, že na Slovensku je povedomie o elektromobilite zatiaľ veľmi nízke. Veľmi tu chýba osveta, tie informácie síce prichádzajú a povedomie sa zvyšuje, avšak strašne pomaly. Myslím, že štát by sa v tomto mohol oveľa viac angažovať, ako príklad stačí uviesť Holandsko alebo severské štáty, kde je elektromobilita veľmi rozšírená aj vďaka tomu, že bola podporovaná štátom. Mali by sme však začať aj sami od seba, my ktorí už vieme, že je to tá správna cesta, by sme túto myšlienku mali šíriť ďalej vo svojich kruhoch a povedomie zvyšovať tak, že sa o tom budeme rozprávať so svojim okolím.

Okolo elektromobility koluje aj veľa predsudkov a mýtov, ako napríklad, že elektromobily vlastne nie sú ekologickejšie a ľudia často nemajú dosť informácii na to, aby to dokázali vyhodnotiť. Našťastie máme štúdie, o ktoré sa vieme oprieť a exaktne vedecky dokázať, že elektromobilita naozaj je tá lepšia cesta,  už to len dostať medzi ľudí 

 

Zažil si pri kontakte so zákazníkmi nejaký silný moment, ktorý ti ostal v pamäti?

Áno, bolo ich niekoľko, sú to hlavne momenty, keď sa naši klienti iniciatívne spolupodieľajú na budovaní a zlepšovaní našej siete a našich služieb a tak spolu s nami rozširujú elektromobilitu v našom regióne. Za všetky spomeniem jeden, ktorý sa stal teraz cez víkend. Cez víkend nás kontaktoval klient, ktorý vlastní plug-in hybrid Kia Optima a mal problémy pri nabíjaní na nabíjačke v žilinskom Auparku. Napriek našej veľkej snahe sa nakoniec nabíjanie spustiť nepodarilo a tak sme klientovi odporučili najbližšiu nabíjačku v žilinskom Tescu, kde mu nabíjanie fungovalo bez problémov. Počas nasledujúceho týždňa sme ďalej preverovali čo sa vlastne stalo a tento zákazník bol natoľko ústretový a ochotný, že nám ponúkol vlastné auto na testovanie. Jasné! Viac nám nebolo treba, hneď v piatok sa s ním stretávame na podobne „problémovej“ nabíjačke v Bratislave, kde jeho ponuku vďačne využijeme. Veríme, že nám tento test pod dohľadom našich technikov pomôže, aby sme v budúcnosti podobným problémom predišli.

 

Aká je GWI firma?

Greenway je výnimočná svojim zápalom pre to čo robí. Každý vo firme vidí vo svojej práci zmysel. S kýmkoľvek sa rozprávam, tak si uvedomuje, že pracujeme na lepšej budúcnosti  pre celý región. To je potom vidieť aj na tej práci, ľudia sú tu oveľa viac zapálení a ochotní sa viac angažovať. V tomto je GreenWay pre mňa naozaj veľmi špecifický.

Keď som si hľadal prácu, moje najväčšie kritérium bolo, aby tá práca dávala zmysel, aby firma prispievala k pozitívnemu spôsobu života na tejto planéte. Chcel som mať pri odchodoch z práce pocit, že som v ten deň spravil niečo dobré a GreenWay mi presne toto umožňuje.

Navyše je tu super atmosféra, priateľské a otvorené vzťahy, strieľame z luku, jazdíme po firme na elektrickej kolobežke a navyše máme Ondra, ktorý má neobmedzenú zásobu vtipov. Čo viac môžeme chcieť 

 

Ako vychádzaš s kolegami?

Vzťahy sú tu veľmi veľmi dobré, myslím, že sme tu všetci na podobnej vlnovej dĺžke a ako som už hovoril je tu naozaj  otvorená a priateľská atmosféra. Pravidelne mávame teambuildingy, naposledy sme boli na Orave, kde sme sa stretli aj s našimi poľskými kolegami. Alebo jeden piatok krátko po mojom nástupe, sme doobeda spolu vyrazili na ferraty do Rakúska, to bola fakt sranda. Človek sa tu určite nenudí.

 

Ako vidíš budúcnosť elektromobility?

Ja si myslím, že skôr či neskôr to príde. Lepšia cestu momentálne nepoznám. Myslím, že elektromobilita na Slovensku bude napredovať, osveta sa bude šíriť ďalej a v istom momente príde zlom. Úmerne s týmto rastom bude rásť aj GWI, my teraz máme to šťastie že stojíme pri zrode veľkej firmy na trhu CEE. Čo sa týka môjho oddelenia, verím, že v roku 2030 bude celá naša sieť nabíjačiek výborne fungovať a služby zákazníkom budú slúžiť  najmä na poskytovanie pridanej hodnoty našim produktom, budeme sa starať o to, aby sa naši klienti mali ešte lepšie.

 

Ako si ty dobíjaš baterky?

Ak človek sedí celý deň v kancelárii, musí to samozrejme nejako vykompenzovať. Ja trávim

svoj voľný čas najradšej v prírode, s kamarátmi pravidelne chodíme na týždeň niekam do kopcov. Strašne rád chodím na prechádzky, alebo si idem len tak zaplávať.

Powered by Froala Editor

Vstúpte s nami do sveta GreenWay!

Radi by sme Vám posielali špeciálne ponuky, zľavové kupóny a najnovšie informácie o GreenWay prostredníctvom emailu. GreenWay vždy zaobchádza s vašimi osobnými údajmi opatrne a nepredáva ich iným spoločnostiam na marketingové účely. Dajte nám prosím vedieť, ak chcete, aby sme Vás kontaktovali alebo nie, výberom tejto možnosti.

Prihlasiť sa na odber najnovších informácií
x