Meet the Team – General Counsel

22.03.2019

Ako si sa dostala do GWI?

V čase, keď som si hľadala novú prácu, našla som ponuku od GreenWay, ktorá mala blízko k energetike, v ktorej som pôsobila viac ako 10 rokov. Poslala som si životopis a už na pohovore na mňa firma pôsobila veľmi pozitívne a odborne.

Aká je tvoja úloha v GWI?

Mám na starosti všetky právne záležitosti súvisiace s financovaním, korporátnymi zmenami, regulačnými požiadavkami a podobne. Mám takisto zodpovednosť za právny rámec pre nové produkty, no a práve teraz dokončujeme uzatváranie zmlúv pre financovanie od Európskej investičnej banky. Vrámci firmy pracujem hlavne s top managementom a našu spoluprácu hodnotím ako pozitívnu a odbornú.  Svoju prácu mám rada, inak by som ju predsa nerobila 

Aký je tvoj vzťah k elektromobilite a ako sa zmenil odkedy pracuješ v GWI?

S elektromobilitou som sa prvý krát stretla až keď som prišla pracovať do GWI, paradoxne dovtedy som vždy pracovala pre spoločnosti z oblastí pracujúcich so spaľovacími pohonmi. Moje vnímanie elektromobility odvtedy prešlo výraznou zmenou a dnes môžem povedať, že moje ďalšie auto bude určite elektrické. Pre mňa ako šoféra je najdôležitejšia dostupnosť infraštruktúry a dojazd, musím s tým autom vedieť otočiť Bratislavu a Pezinok, ale aj ísť na dovolenku do vzdialenejších destinácií.

Prečo považuješ prechod na elektromobilitu za dôležitý?

Je naozaj potrebné, aby sa veci menili k lepšiemu, aj keď len krok po kroku. Neviem, či elektromobilita bude dokonalé a konečné riešenie, určite si však myslím, že momentálne je to posun k lepšiemu.

Aká je GWI firma?

Pre mňa je veľmi zaujímavé, ako sa firma púšťa do pionierskych projektov, že vedenie má odvahu a schopnosti na to, aby pri dosahovaní svojich cieľov vyťažili maximum z možností trhu štátu a fondov. Je to veľmi náročná práca, ale spoločne sledujeme rovnaký cieľ, to nás spája a naša spolupráca nás baví.

Čo považuješ za najvýznamnejší moment tvojej práce v GWI?

Najväčšou výzvou a zároveň najväčším úspechom pre mňa bola spolupráca na financovaní od EIB. Našimi partnermi v tejto transakcii sú EIB a najväčšie svetové advokátske kancelárie.  Transakcia zasahovala do štyroch štátov, od Luxemburska, kde EIB sídli, po Čechy, Poľsko a Slovensko, v ktorých GWI momentálne pôsobí. Vďaka tejto transakcii bude rok 2019 rokom obrovských investícii, ďalšieho rozvoja elektromobility v regióne a rozšírenia nášho pôsobenia do pobaltských štátov.

Ako vidíš budúcnosť elektromobility v regióne?

Myslím si, že elektromobilita sa bude ďalej vyvíjať, má podporu Európskej únie, ktorá do jej rozvoja investuje aj finančne, takže v strednodobom horizonte bude elektromobilita určite ďalej pokračovať. GWI sa rozšíri do ďalších štátov a ja budem mať aj naďalej veľa práce.

Čo by si poradila mladým, začínajúcim právnikom, ktorí by chceli pracovať v inovatívnej, priekopníckej firme a svojou prácou meniť svet k lepšiemu?

Poradila by som im, aby sa nesústredili len na veľké spoločnosti a neuprednostňovali len peňažné výhody. Aby sa na život pozreli zo širšej perspektívy a hľadali príležitosti, ktoré naplnia nielen ich osobné očakávania, ale prispejú aj k riešeniam problémov, ktoré sa týkajú viacerých, prípadne celej spoločnosti.

Ako si ty dobíjaš svoje baterky?

Venujem sa športu, rada navštevujem kultúrne podujatia a po náročnom dni v práci si najlepšie oddýchnem pri peknom filme.

Powered by Froala Editor

Vstúpte s nami do sveta GreenWay!

Radi by sme Vám posielali špeciálne ponuky, zľavové kupóny a najnovšie informácie o GreenWay prostredníctvom emailu. GreenWay vždy zaobchádza s vašimi osobnými údajmi opatrne a nepredáva ich iným spoločnostiam na marketingové účely. Dajte nám prosím vedieť, ak chcete, aby sme Vás kontaktovali alebo nie, výberom tejto možnosti.

Prihlasiť sa na odber najnovších informácií
x