Elektromobilita ako príležitosť vo svete stavebníctva

27.02.2019

Počet elektromobilov na našich cestách stále rastie a v blízkej budúcnosti sa očakáva, že sa tento rast bude ďalej zrýchľovať. Je len otázkou času, kedy budú autá na elektrický pohon tvoriť významnú časť našich vozových parkov. S týmto rastom bude rásť aj potreba verejných aj neverejných nabíjacích bodov. My v GreenWay Infrastructure sa snažíme zabezpečiť, aby keď príde k masovému rozšíreniu elektromobilov v našom regióne, nedostatok infraštruktúry nebol prekážkou v ich využívaní.

Minulý týždeň sme sa zúčastnili na podujatí Construction Conference 2019 organizovanom spoločnosťou InForm Slovakia. Reč bola o nových trendoch v stavebníctve, architektúre a manažmente budov. Dominovali témy ako technologické inovácie, udržateľnosť, inteligentné mestá a budovy – všetko „naše“ témy, ktorými sa aj my dennodenne zaoberáme. Na konferenciu sme prišli zdieľať naše poznatky a skúsenosti z oblasti, hovoriť o dôležitosti prípravy na prichádzajúce trendy a zdôrazniť potrebu elektrifikovať nové budovy ešte vo fáze plánovania.

Na našej prednáške s názvom Elektromobilita ako príležitosť sme predstavili našu históriu, ako aj produkty, služby a riešenia, ktoré ponúkame zástupcom tohto priemyslu. Snažili sme sa zdôrazniť, aká dôležitá je fáza plánovania a že jasnejší pohľad na blízku budúcnosť v súčasnosti pomôže ušetriť náklady spojené s neskoršou adaptáciou budov v budúcnosti. Už v prvých fázach plánovaných projektov je potrebné rátať s nabíjacou infraštruktúrou, naplánovať elektrorozvodnú sústavu, ako aj rezervovaný elektrický výkon.

Vidíme hneď niekoľko dôvodov, prečo by developeri určite mali do svojich projektov zahrnúť aj nabíjaciu infraštruktúru. Umožní im prilákať moderných, inovatívnych a ekologicky zmýšľajúcich klientov, pomôže im to pripraviť sa na prichádzajúce trendy a prezentovať sa ako sociálne zodpovedné a inovatívne spoločnosti. Sme presvedčení, že tak ako si v súčasnosti nevieme predstaviť budovu bez možnosti pripojenia na internet, v budúcnosti bude rovnakou samozrejmosťou aj možnosť nabiť si svoj elektromobil.  My v GreenWay prichádzame s komplexným riešením v rámci ktorého našim klientom z tejto oblasti pomáhame s celým procesom budovania infraštruktúry, od analýzy, plánovania a poradenstva pri výbere technológii, cez inštaláciu, až po samotnú prevádzku a propagáciu nabíjacej stanice.

Na konci prezentácie sme si medzi účastníkmi spravili malý prieskum a odpovede zúčastnených potvrdili štatistiku, že zatiaľ len veľmi málo ľudí na Slovensku má reálnu skúsenosť s elektromobilom. Napriek tomu však naša prezentácia vzbudila veľký záujem, rozprúdila akčnú debatu a ukázala, že záujem o elektromobilitu u nás naozaj rastie, z čoho sa veľmi tešíme. Bola by veľká škoda, ak by to developeri nevzali na vedomie a nevyužili príležitosť, ktorú im dnes tento trend ponúka.

 

Vstúpte s nami do sveta GreenWay!

Radi by sme Vám posielali špeciálne ponuky, zľavové kupóny a najnovšie informácie o GreenWay prostredníctvom emailu. GreenWay vždy zaobchádza s vašimi osobnými údajmi opatrne a nepredáva ich iným spoločnostiam na marketingové účely. Dajte nám prosím vedieť, ak chcete, aby sme Vás kontaktovali alebo nie, výberom tejto možnosti.

Prihlasiť sa na odber najnovších informácií
x