GreenWay kupuje spoločnosť Rawicom EV a ich sieť 70 nabíjacích staníc Revnet

28.06.2022

GreenWay kupuje spoločnosť Rawicom EV
a ich sieť 70 nabíjacích staníc Revnet

 

Vodiči elektromobilov čoskoro nájdu v sieti GreenWay v Poľsku ďalších 70 staníc. Ide o výsledok nákupu firmy Rawicom EV a siete Revnet spoločnosťou GreenWay. Všetky stanice Revnet sa stanú súčasťou siete GreenWay a budú sprístupnené v mobilnej aplikácii GreenWay  v priebehu nasledujúcich týždňov. Akvizícia siete Revnet spoločnosťou GreenWay nasleduje po februárovom oznámení, že firma získala 85 miliónov EUR na podporu rozšírenia siete.

Bratislava, 26.8.2022, Sieť Revnet pozostáva zo sedemdesiatich 22 kW AC nabíjacích staníc, ktoré sa nachádzajú najmä v mestských lokalitách. Táto akvizícia zvýši podiel GreenWay na trhu verejného AC nabíjania v Poľsku na 20 %. Vo vybraných lokalitách plánuje GreenWay prestavať stanice na rýchlonabíjacie a zvýšiť ich výkon.

Všetky stanice Revnet budú zaradené do verejnej siete GreenWay a sprístupnené v mobilnej aplikácii. Bude sa na ne vzťahovať aj technická podpora, zákaznícky servis a roamingové riešenia najväčšieho operátora rýchlonabíjacej siete v strednej a východnej Európe – GreenWay.

„Táto transakcia je výhrou pre existujúcich zákazníkov Revnet a GreenWay. Zákazníci Revnet získajú prístup k najväčšej nabíjacej sieti v strednej a východnej Európe spolu s našimi špičkovými službami nabíjania a zákazníckym servisom,“ povedal Rafał Czyżewski, predseda predstavenstva GreenWay Polska. „Okrem toho zaradením 70 nových staníc do našej siete zlepšujeme prístup k nabíjacím službám pre našich existujúcich zákazníkov. Veríme, že vodiči budú radi využívať nové lokality, najmä po ich modernizácii.“

Vo februári tohto roku GreenWay získal 85 miliónov eur na investície do expanzie a rastu. Účelom investície je podpora spoločnosti pri budovaní vedúcej pozície v regióne strednej a východnej Európy.

 „Táto transakcia je výhrou pre existujúcich zákazníkov Revnet a GreenWay. Zákazníci Revnet získajú prístup k najväčšej nabíjacej sieti v strednej a východnej Európe spolu s našimi špičkovými službami nabíjania a zákazníckym servisom,“ povedal Rafał Czyżewski, predseda predstavenstva GreenWay Polska. „Okrem toho zaradením 70 nových staníc do našej siete zlepšujeme prístup k nabíjacím službám pre našich existujúcich zákazníkov. Veríme, že vodiči budú radi využívať nové lokality, najmä po ich modernizácii,“ povedal Peter Badík, CEO GreenWay Infrastructure.

 „Som veľmi rád, že ovocie našej niekoľkoročnej práce vkladáme do dobrých rúk,” hovorí Adam Hłond, spolumajiteľ a člen predstavenstva Rawicom SA. „Chcel by som zdôrazniť, že naša spoločnosť zostáva na trhu elektromobility a zameriava sa na poskytovanie špičkových zariadení a nabíjacej infraštruktúry zákazníkom, ako aj na poskytovanie služieb inštalácie a údržby. Neustále rozvíjame náš hlavný smer, na ktorý sa dlhé roky špecializujeme, a ktorým je výstavba veľkých fotovoltaických fariem.”

 

O GreenWay:
GreenWay (pozostávajúci z GreenWay Infrastructure (Slovensko) a GreenWay Polska (Poľsko)) je poskytovateľ komplexných riešení nabíjania elektrických vozidiel (CPO a EMP) a líder na trhu v strednej a východnej Európe. Spoločnosť bola založená v roku 2011 a jej poslaním je popularizovať elektrické vozidlá s cieľom, aby sa stredná a východná Európa stala čistejšou, zdravšou a menej závislou od ropy.

GreenWay ako prevádzkovateľ nabíjacích bodov prevádzkuje sieť 524 vlastných verejných nabíjacích staníc, z ktorých väčšinu tvoria jednosmerné rýchlonabíjacie stanice s výkonom nad 50 kW. Na mnohých miestach prevádzkuje aj pomocné systémy skladovania energie a energetického manažmentu.

Ako poskytovateľ služieb v oblasti elektrickej mobility GW priamo podporuje ~28 000  vodičov elektromobilov, vrátane prístupu k vlastnej sieti, ale aj tisíckam nabíjacích bodov v celej Európe prostredníctvom roamingových partnerstiev.

GW tiež ponúka komplexné služby tretím stranám, ktoré chcú prevádzkovať nabíjacie stanice alebo previesť svoje flotily na elektrické, vrátane inštalácie, konfigurácie, údržby a správy nabíjacích bodov.

GreenWay je aktívnym členom ChargeUp Europe, Platformy pre elektromobilitu, Poľskej asociácie pre alternatívne palivá, Slovenskej asociácie pre elektromobilitu a Central & Eastern European Green Transport Initiative.

Vstúpte s nami do sveta GreenWay!

Radi by sme Vám posielali špeciálne ponuky, zľavové kupóny a najnovšie informácie o GreenWay prostredníctvom emailu. GreenWay vždy zaobchádza s vašimi osobnými údajmi opatrne a nepredáva ich iným spoločnostiam na marketingové účely. Dajte nám prosím vedieť, ak chcete, aby sme Vás kontaktovali alebo nie, výberom tejto možnosti.

Prihlasiť sa na odber najnovších informácií
x