Zásadná zmena cien v sieti GreenWay

29.05.2021

Elektromobilov na cestách stále pribúda a rovnako sa vyvíja spôsob ako vodiči svoje elektrické autá využívajú. GreenWay je inovatívna spoločnosť, ktorá citlivo vníma preferencie svojich klientov a na vlastnej technologickej platforme aplikuje riešenia, ktoré vychádzajú v ústrety potrebám vodičov.

Impulz pre zmenu nastavenia taríf, zapracovanie balíkov voľnej energie a zjednotenie tarify pre AC a DC stanice s výkonom do 25 kWh vychádza z analýzy správania našich klientov, ako aj z best practices z európskeho priestoru.

Nový cenník predstavuje nielen zmenu sadzby za nabíjacie služby ale zároveň aj filozofickú zmenu v spôsobe spoplatnenia nabíjania na verejných nabíjacích staniciach.
Nárast elektromobility aj medzi širokou verejnosťou znamená aj posun preferencií zákazníka k jednoduchším a prehľadnejším produktom reflektujúcim ich konkrétne potreby. Nová ponuka GreenWay s prechodom od jednotkovej tarifikácie na balíky služieb znamená ďalšie priblíženie sveta elektromobility bežnému vodičovi.

Nižšie ceny a balíky voľnej energie v paušále Energia Plus a Energia Max

  • Paušál Energia Max za 24,90 EUR zahŕňa voľných 100 kWh a je zaujímavý pre vodičov, ktorí jazdia veľa a intenzívne využívajú verejnú nabíjaciu sieť.

  • Paušál Energia Plus za 7,90 EUR zahŕňa voľných 30 kWh mesačne a je určený pre vodičov, ktorí využívajú verejné nabíjačky hlavne pri pracovných cestách alebo výletoch.

  • Vodiči využívajúci Energia Štandard bez mesačného poplatku a voľnej energie pocítia pozitívnu zmenu v najviac využívanej kategórii staníc s výkonom 50kW.

Nová kategorizácia taríf pre nabíjacie stanice podľa výkonu

Rýchly technologický vývoj vozidiel, batérií aj nabíjacích staníc dospel do štádia, keď sú rýchlo-nabíjacie a ultrarýchle stanice stále žiadanejšie. Nová tarifa zjednocuje DC stanice s výkonom 25 – 75 kW, 75 – 100 kW a s výkonom nad 100 kW. Nabíjanie na DC staniciach do 25 kW zlacnelo na úroveň pomalého AC nabíjania.

Poplatok za čas využívania nabíjacej stanice

Doba pripojenia bez časového poplatku počas každého nabíjania sa predlžuje na všetkých nabíjacích staniciach. Po uplynutí tejto doby sa začne počítať časová tarifa, ktorá má motivovať vodiča, aby využíval nabíjaciu stanicu len počas nabíjania a neblokoval miesto pre ďalšieho klienta.

Takúto zásadnú zmenu v prístupe si môžeme dovoliť vďaka vlastnej IT platforme, ktorá zabezpečuje stabilne fungovanie celej nabíjacej infraštruktúry. Úspešne sme zvládli zabezpečiť spoľahlivosť a dostupnosť siete nad 99,4%. Naďalej pokračujeme v zavadzaní inovácii vrátane moderného spôsobu spoplatnenia nabíjacích služieb , “ povedal Peter Badík, CEO, GreenWay Infrastructure.

Novou ponuku služieb a budovaním nabíjacej infraštruktúry pomáha GreenWay rozvoju elektromobility ako dostupnej voľby pre širokú verejnosť.
Od začiatku roka 2021 GreenWay rozšíril verejnú nabíjaciu infraštruktúru na Slovensku o 27 nových nabíjacích staníc, ktoré sú konkrétnymi krokom a reálnou investíciou k udržateľnej doprave bez emisií a zelenému Slovensku. Aktuálne GreenWay prevádzkuje 400 nabíjacích staníc na Slovensku a v Poľsku.

Vstúpte s nami do sveta GreenWay!

Radi by sme Vám posielali špeciálne ponuky, zľavové kupóny a najnovšie informácie o GreenWay prostredníctvom emailu. GreenWay vždy zaobchádza s vašimi osobnými údajmi opatrne a nepredáva ich iným spoločnostiam na marketingové účely. Dajte nám prosím vedieť, ak chcete, aby sme Vás kontaktovali alebo nie, výberom tejto možnosti.

Prihlasiť sa na odber najnovších informácií
x