Salón Elektromobilov 2020

30.01.2020

Komunita vodičov elektrických vozidiel a  nadšencov pre elektromobilitu, ako aj  záujem o túto formu dopravy na Slovensku stále rastie. Dôkazom bolo aj víkendové podujatie Salón Elektromobilov 2020, ktoré sa uskutočnilo v  dňoch 24. – 26.1. v  bratislavskom nákupnom centre Bory Mall. Návštevníci si mohli pozrieť a  vyskúšať dostupné modely elektromobilov, porozprávať sa o  možnostiach nabíjania, stretnúť ďalších odborníkov a  nadšencov z tejto oblasti a  vypočuť si zaujímavé diskusie,  prednášky a  prezentácie o  aktuálnych témach a  plánoch do budúcna. GreenWay na tejto akcii samozrejme nemohol chýbať.  Prišli sme nielen predstaviť naše produkty a  služby, ale hlavne sa stretnúť, porozprávať a  zodpovedať otázky verejnosti o  možnostiach  nabíjania ich elektrických vozidiel. 

Keďže sa v  tejto oblasti pohybujeme už niekoľko rokov, veľmi nás teší, že povedomie o  elektromobilite je dnes už úplne iné, ako keď sme v  roku 2015 začínali. Náš stánok navštívilo množstvo ľudí, ktorí tento rok úspešne požiadali o  dotáciu na kúpu nového elektromobilu, ale aj tých, ktorí takúto kúpu zvažujú do budúcna. Zaujímali ich hlavne riešenia pre domáce nabíjanie,  výhody domácich nabíjačiek, ale aj možnosti rýchleho nabíjania pri cestách na dlhšie vzdialenosti. Okoloidúci si mohli pozrieť našu nabíjačku Etrel Inch home, ktorá vodičom doma umožní bezpečne nabíjať auto v čase keď potrebujú, za čo najnižšie náklady. 

Počas celého víkendu si účastníci mohli nielen pozrieť vystavené modely elektromobilov, ale aj vypočuť veľmi zaujímavé prednášky a  diskusie a  ako prví sa dozvedieť množstvo zaujímavých informácií. V piatok doobeda sa na pódiu stretli zástupcovia slovenských ministerstiev, aby predstavili ich plány pre rok 2020 a  informovali o  ďalších plánovaných dotáciách. Ministerstvo hospodárstva informovalo o  príprave druhého kola dotácií na výstavbu nabíjacích staníc, ktorého oficiálne spustenie sa očakáva na konci februára. O  dotáciu v  druhom kole budú môcť požiadať aj firmy, nielen mestá a  obce, ako to bolo v  prvom kole. Návštevníkov, ktorí boli zvedaví na obnovenie dotácií na nákup elektromobilov pre fyzické osoby však diskusia asi nepotešila, keďže Ministerstvo hospodárstva zatiaľ v  tomto smere nemá ďalšie plány.  


Ďalšou zaujímavou debatou bola aj panelová diskusia „Infraštruktúra a  plány pre rok 2020“, na ktorej sa stretli zástupcovia popredných prevádzkovateľov nabíjacej infraštruktúry na Slovensku aj v  Európe.  

Zhodli sa, že nabíjacia infraštruktúra na Slovensku je momentálne vzhľadom na počet elektrických vozidiel rozvinutá a  namiesto kvantity treba klásť dôraz na kvalitu nabíjacích služieb. Peter Badík, Managing Partner GreenWay porovnal situáciu z  minulosti, kedy komunitu elektormobilistov tvorili nadšenci, ktorí sa poznali po mene so súčasnosťou, kedy už ide o  bežných vodičov, ktorí očakávajú, že infraštruktúra bude bezchybne fungovať. „Vstupujeme do sveta elektromobility 2.0 a  namiesto kvantity treba klásť dôraz na kvalitu služieb. Je dôležité vedieť klientom zaručiť dostupné nabíjačky, spoľahlivý zákaznícky servis a  roamingové služby. Na to sa momentálne v GreenWay sústredíme najviac“, povedal.  

Témou bola aj možnosť nabíjania elektrických vozidiel na pracoviskách. „Treba apelovať na zamestnávateľov, aby zamestnancom a  klientom poskytovali možnosť nabiť si svoje elektormobily v práci. Nabíjanie elektrických vozidiel na pracoviskách by malo byť štandardom, rovnako ako je dnes separovanie odpadu“, myslí si Badík.  


  

Počas celého víkendu prebiehala v našom stánku, ako aj na našom webe súťaž s cieľom ďalej rozširovať komunitu a získať kontakty, ktoré nám pomôžu šíriť dôležité informácie a novinky medzi čo najširšiu verejnosť. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili a gratulujeme Michalovi S. k výhre!

Ak Vás tento blog zaujal a chceli by ste si prečítať aj naše ďalšie články, kliknite sem, prípadne sa prihláste na odber nášho newslettera

Vstúpte s nami do sveta GreenWay!

Radi by sme Vám posielali špeciálne ponuky, zľavové kupóny a najnovšie informácie o GreenWay prostredníctvom emailu. GreenWay vždy zaobchádza s vašimi osobnými údajmi opatrne a nepredáva ich iným spoločnostiam na marketingové účely. Dajte nám prosím vedieť, ak chcete, aby sme Vás kontaktovali alebo nie, výberom tejto možnosti.

Prihlasiť sa na odber najnovších informácií
x