Roaming v sieti GreenWay – príjemné cestovanie po celej Európe

05.08.2020

Je už dnes možné pohodlne cestovať elektromobilom po Európe? Áno! Ak ste registrovaní klienti GreenWay, vďaka RFID karte môžete svoje vozidlá nabíjať v sieťach našich partnerov. Nabíjanie v zahraničí je súčasťou služby roaming.

Jedným z najväčších problémov vodičov elektrických automobilov je nedostatok konzistentného systému medzi sieťami rôznych spoločností, t. j. nedostatočné prepojenie medzi operátormi. Ak nemôžete používať každú stanicu počas cesty, môže Vám to spôsobiť veľké problémy. Nie všetci vodiči sú registrovaní u všetkých aktívnych operátorov a mať niekoľko kariet RFID môže byť nepohodlné. Tu sa hodí roaming.

Roaming znamená pohodlné nabíjanie na staniciach iných operátorov v zahraničí bez zbytočných komplikácií a potreby ďalšej registrácie. Ak ste teda registrovaní zákazníci GreenWay, pomocou karty RFID môžete použiť infraštruktúru iného operátora. Navyše, výberom jedného z našich mesačných programov Energia Plus alebo Energia Max nabíjate na staniciach našich roamingových partnerov v zahraničí za rovnaké ceny ako na Slovensku! Viac informácií o našom cenníku nájdete tu. Aktuálnu cenu za nabíjanie nájdete aj v aplikácii GreenWay.

 

Vďaka roamingu môžete bez problémov cestovať skutočne po celej Európe!

 

Kde môžete roaming využiť? Na zozname našich partnerov je 22 krajín: Rakúsko, Belgicko, Luxembursko, Holandsko, Nemecko, Chorvátsko, Česká republika, Slovensko, Dánsko, Nórsko, Francúzsko, Španielsko, Švajčiarsko, Maďarsko, Rumunsko, Grécko, Taliansko, Macedónsko, Čierna Hora, Albánsko, Slovinsko a Veľká Británia.

 

Ako zistíte, ktorá stanica na našej trase patrí k roamingu? Je to ľahké. V aplikácii GreenWay stačí na mape staníc vybrať „Filter“ zvoliť možnosť „Roaming“. Na mape sa zobrazia nabíjačky spolu s lokálnou infraštruktúrou. Roamingové stanice sú označené písmenom „R“. Poplatky za využívanie roamingových služieb našich partnerov budú zahrnuté v mesačnej faktúre a platba bude účtovaná na kartu poskytnutú pri registrácii.

 

Vývoj roamingu súvisí s rozvojom elektromobility. Počet elektrických vozidiel neustále rastie a rozširuje sa aj nabíjacia infraštruktúra. Na to, aby sa vodiči mohli pohodlne pohybovať po Európe, je potrebná spolupráca medzi prevádzkovateľmi a to aj v rámci roamingu.

 

Vstúpte s nami do sveta GreenWay!

Radi by sme Vám posielali špeciálne ponuky, zľavové kupóny a najnovšie informácie o GreenWay prostredníctvom emailu. GreenWay vždy zaobchádza s vašimi osobnými údajmi opatrne a nepredáva ich iným spoločnostiam na marketingové účely. Dajte nám prosím vedieť, ak chcete, aby sme Vás kontaktovali alebo nie, výberom tejto možnosti.

Prihlasiť sa na odber najnovších informácií
x