GreenWay sa stal členom Európskej asociácie poskytovateľov nabíjacích služieb ChargeUp Europe

20.05.2020

GreenWay sa stal členom Európskej asociácie poskytovateľov nabíjacích služieb
ChargeUp Europe ako jediný reprezentant tohto odvetvia v strednej Európe.

Brusel – ChargeUp Europe (CHUPEU) Spoločnosť GreenWay sa pripojila k popredným európskym spoločnostiam Allego, EVBox a ChargePoint v úsilí rozvíjať modernú nabíjaciu infraštruktúru pre elektrické vozidlá založenú na princípoch otvorených technických štandardov, férovej trhovej súťaži a orientácii na potreby rastúceho počtu zákazníkov – elektromobilistov.

 

GreenWay je nielen prvým riadnym členom, ktorý sa pridal k zakladajúcim členom, ale nateraz aj jediným zástupcom strednej a východnej Európy v tomto novovzniknutom združení. Spoločne budú na európskej úrovni presadzovať také nastavenie pravidiel, legislatívy a regulácie, ktoré umožní rýchly a efektívny rozvoj nabíjacej infraštruktúry v celej Európskej únii. Úlohou GreenWay bude naviac presadzovať záujmy nášho regiónu tak, aby európske politiky v tejto oblasti brali do úvahy miestne špecifiká.

 

„Naším cieľom je naďalej prispievať k dlhodobému rozvoju ekosystému elektromobility v Poľsku a na Slovensku a rovnako zabezpečiť, aby boli špecifické podmienky krajín strednej a východnej Európy náležite zastúpené v tejto novovytvorenej priemyselnej aliancii a zohľadnené v politikách tvorených na celoeurópskej úrovni v Bruseli,“ uviedol Peter Badík, Managing Partner, GreenWay.

 

Nasledujúce mesiace budú pre budúcnosť elektromobility zásadné. Koncom roku 2019 nová Európska komisia prezentovala ambicióznu Európskou ekologickou dohodou (The European Green Deal). V tomto roku vstúpili do platnosti prísnejšie emisné limity pre osobné vozidlá a na trh mieria nové modely elektrických vozidiel vo väčších objemoch ako tomu bolo kedykoľvek predtým. Výsledkom má byť nielen efektívny boj s klimatickou zmenou prostredníctvom znižovania emisií v doprave, ale aj čistejší a zdravší vzduch v našich mestách.

 

Kríza spôsobená šírením ochorenia COVID-19 nás učí, že nemôžeme ignorovať varovania vedeckej komunity, ktorá nás varuje nielen pred zdravotnými dôsledkami znečisteného ovzdušia, ale aj pred ešte väčšou katastrofou v podobe nekontrolovanej zmeny klímy. „Sme v kľúčovom roku pre odvetvie elektrických automobilov, v ktorom môže nastať výrazný pokrok, ale bohužiaľ je tu aj riziko, že spravíme niekoľko krokov späť. Niektoré automobilové spoločnosti už vyvíjajú tlak na uvoľnenie emisných štandardov z dôvodu krízy. Nikdy nebolo dôležitejšie diskutovať a vysvetľovať skutočný potenciál nášho priemyslu pri eliminovaní emisií v cestnej doprave, znižovaní zdravotného zaťaženia našich miest, ale aj pri vytváraní synergií s energetickým priemyslom a integrácii väčšieho objemu obnoviteľných zdrojov energie. Preto sme radi, že pri šírení týchto myšlienok spolupracujeme s ďalšími veľkými operátormi nabíjacích staníc v Európe, “uviedol Peter Badík.

 

O asociácii ChargeUp Europe:
ChargeUp Europe reprezentuje odvetvie nabíjacej infraštruktúry elektrických vozidiel (EV). Usiluje sa o rýchle a bezproblémové zavedenie infraštruktúry nabíjania EV v Európe. Zasadzuje sa za politiky, ktoré podporujú investície, odstraňujú prekážky na trhu a umožňujú rozvoj elektromobility a bezproblémový zážitok z jazdy pre všetkých vlastníkov elektromobilov. Pôsobí ako odborné združenie, ktorého úlohou
je informovať tvorcov politík, odbornú ako aj širokú verejnosť o dôležitej úlohe EV a súvisiacej infraštruktúry pre dosiahnutie dopravy s nulovými emisiami. ChargeUp Europe sa zaväzuje poskytovať vodičom EV bezproblémové využívanie nabíjania, podporovať investície a vytvárať spotrebiteľsky orientovaný model otvoreného trhu pre nabíjaciu infraštruktúru v Európe.

 

O spoločnosti GreenWay:
Spoločnosť GreenWay bola založená na Slovensku v roku 2011 a pôsobí ako poskytovateľ služieb nabíjania (EMP) a prevádzkovateľ nabíjacích staníc (CPO) na Slovensku a v Poľsku. Nabíjacia infraštruktúra GreenWay v týchto krajinách pozostáva z vlastných nabíjacích staníc ako aj zo staníc patriacich veľkému počtu obchodných partnerov spoločnosti.


Vstúpte s nami do sveta GreenWay!

Radi by sme Vám posielali špeciálne ponuky, zľavové kupóny a najnovšie informácie o GreenWay prostredníctvom emailu. GreenWay vždy zaobchádza s vašimi osobnými údajmi opatrne a nepredáva ich iným spoločnostiam na marketingové účely. Dajte nám prosím vedieť, ak chcete, aby sme Vás kontaktovali alebo nie, výberom tejto možnosti.

Prihlasiť sa na odber najnovších informácií
x